לקראת יום העוגה המתקיים ב- 20.07.21 רשת קפה גרג מציעה מתכון לעוגה עוגת מוס ריבת חלב

0
694
צילום: אנטולי מיכאלו

לעוגה חשיבות כה רבה עד כדי כך שמציינים עבורה בעולם, יום מיוחד. יום העוגה נערך ב- 20.07.21 והקונדיטורים של רשת קפה גרג, חושפים את  מתכון עוגת מוס ריבת חלב. עוגה עשירה, מרשימה,  ומתאימה לכל אירוח.    

מרכיבים לבסיס העוגה:

100 ג' חמאה,

100 ג' סוכר, 

2 ביצים, 

100 ג' שוקולד מריר,

5 ג' וניל,

35 ג' קמח ללא גלוטן.

מוס ריבת חלב: 

5 ג' ג'לטין ,

25 מ"ל מים קרים, 320

ג' ריבת חלב,

500 מ"ל שמנת מתוקה. 

קראנץ':

 100 ג' שוקולד לבן, 20

ג' פתיתי קוקוס קלוי. 

ציפוי  העוגה:

160 ג' ריבת חלב, 15 מ"ל שמנת מתוקה. 

אופן הכנה:

בסיס –  מניחים את השוקולד והחמאה בקערה,  למיקרוגל.

טורפים פנימה סוכר ותמצית וניל. להוסיף ביצים ושאר מרכיבים.

יוצקים בתוך תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בחום תנור 160 מעלות.

קראנץ' – מניחים את השוקולד בתוך קערה למיקרוגל, 

מערבבים פנימה את פתיתי הקוקוס ויוצקים על גבי בסיס הבראוניז בשכבה אחידה.

מקפיאים עד השלב הבא.

מוס ריבת חלב – מערבבים את הג'לטין יחד עם המים הקרים. מניחים את ריבת החלב בקערה למיקרוגל לריכוך. מקציפים את השמנת המתוקה, בהדרגה מוסיפים את ריבת החלב. מערבבים 2 כפות מהקצפת לתוך קערית הג'לטין המומס. יוצקים את המוס על גבי הקרנץ' שבתבנית ומקפיאים למשך ארבע שעות עד שלב הציפוי.

ציפוי –  מניחים בקערית חסינת חום את ריבת החלב יחד עם השמנת המתוקה, מחממים כדקה במיקורגל לחימום וריכוך, מערבבים היטב ויוצקים בצורה אחידה על פני המוס. משיבים למקפיא להתייצבות.

בתיאבון…. 

צילום: אנטולי מיכאלו

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here