נשיא המדינה נפגש עם משלחת של מנהיגים מוסלמים מרחבי אירופה

0
22
נשיא המדינה עם משלחת של מנהיגים
קרדיט צילום: עמוס בן גרשום/ לע״מ.

נשיא המדינה: “אתם מייצגים את הרוב השקט ברחבי אירופה והמזרח התיכון״

“העבירו לקהילות שלכם מסר של שלום. אני מקווה שיבוא שלום עם סוריה, עם לבנון, ואפילו עם ערב הסעודית – ונמשיך להתקדם קדימה״

נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש הבוקר, יום שני, י״א בתמוז, 7 ביולי, עם משלחת של אימאמים ומנהיגים מוסלמים מקהילות בצרפת, בלגיה, הולנד, איטליה ובריטניה. המשלחת, שארגנה רשת  ELNET, כללה דמויות בולטות מהעולם המוסלמי שהגיעו לישראל לקדם מסר של שלום, דו-קיום ושותפות בין מוסלמים ליהודים, ובין ישראל לעולם המוסלמי.

הנשיא הדגיש את חשיבות הביקור ואת מחויבותה של ישראל לקידום עידן חדש של הכלה ושלום במזרח התיכון. כמו כן, הדגיש הנשיא את תפקידם המרכזי של האזרחים המוסלמים בישראל, שהם חלק בלתי נפרד מהחברה הישראלית.

חברי המשלחת שוחחו עם הנשיא על חשיבות ביקורם, אהבתם כלפי ישראל והעם היהודי, ועל הצורך להציג אלטרנטיבה לקיצוניות. הביקור נחתם בתפילה מרגשת לשלום ובשירה של ההמנון הלאומי של ישראל – התקווה.

מדברי נשיא המדינה: ״כולנו בני אברהם, ואני מאמין שההתקדמות ההיסטורית באזורנו היא תוצאה של דיאלוג – בין מוסלמים ליהודים ובין יהודים למוסלמים. מול הכוחות הקיצוניים שמנסים לעצור את ההתקדמות הזו ואת הרצון האמיתי של יצחק וישמעאל לחיות יחד – ישנם כוחות אחרים, שמתחזקים בכל יום, שמקדמים את החזון הזה. ומה שאתם עושים כאן בביקור הזה, ובעבודתכם האמיצה, משקף את הרוב השקט במזרח התיכון וברחבי העולם, שרוצה חיים משותפים.

אתם אנשים של רוח, אנשי אמונה, מנהיגים דתיים – אתם נושאים מסר חשוב של אהבת האדם ו’ואהבת לרעך כמוך’. כך אנחנו מתקנים את העולם. אני מבקש מכם להעביר לקהילות ולחברות שלכם מסר של שלום – סלאם – ואולי אף מסר של שלום שעדיין לא הגיע. אני מקווה שיבוא שלום עם סוריה, עם לבנון, אינשאללה אפילו עם ערב הסעודית, ונמשיך להתקדם קדימה״.

הנשיא ביקש להעביר מסר דרך המנהיגים אל העולם המוסלמי והנהגתו ואמר: ״כאן בישראל אנחנו רוצים שלום. אנחנו רוצים לראות את כל החטופים חוזרים הביתה, ואנחנו רוצים לראות סוף לסבל של תושבי עזה גם כן. אנחנו רוצים עתיד טוב יותר לכולם. שנוכל כולנו להתפלל יחד – לשלום, לאהבת האדם, ולחיים משותפים של בני כל הדתות, כאן בארץ הקודש, במזרח התיכון, וברחבי העולם״.