זום מכריזה על חידושים שיאפשרו לחזור לעבודה תוך שמירה על בריאות ובטיחות העובדים

0
1025
קרדיט: ״זום״

בין החידושים ב-Zoom Rooms: פקיד קבלה וירטואלי שיכניס אנשים למשרד בלי שיצטרכו לעבור פקיד ׳אמיתי׳, סנכרון הסמארטפון היישר לתוך מערכת חדר הישיבות וניטור האוויר ואיכותו במקום. עודד גל: ״החידושים בפלטפורמה תומכים בצרכים של עולם שמתכונן ל׳פתיחה מחדש׳, בין אם מדובר בעסקים, מוסדות חינוך, מתקני בריאות ציבור ומשרדי ממשלה, ששואפים לפעול בצורה בטוחה ואחראית״  

———————–

במקביל לדיבורים על סיום הסגר, ארגונים, עסקים ומוסדות מתחילים לחשוב על חזרה בטוחה לעבודה, מתוך הבנה שצפויים אתגרים לא קלים במודל העבודה ההיברידית (עבודה מהמשרד ועבודה מרחוק). כדי לסייע במעבר, הכריזה חברת זום על שורה של חידושים ב-Zoom Rooms, שיאפשרו לארגונים ולעסקים לחזור בבטחה למשרד, תוך שמירה על המודל החדש של ׳עבודה בכל מקום׳. על פי החברה, יותר ויותר ארגונים המירו את מקום העבודה המסורתי במודל בו, בגלל מגבלות בריאות והנחיות חדשות, ׳חללי העבודה׳ עברו למגוון רחב של מיקומים חדשים, בין אם מדובר במשרד, בעבודה מאתר מרוחק, מהבית או מחלל עבודה ציבורי. הפלטפורמה של זום מאפשרת לארגונים לשים את בריאות העובדים וביטחונם במרכז אסטרטגיית החזרה לעבודה. 

Zoom Rooms היא מערכת לקיום ועידות וידאו מרובות משתתפים המיועדת לסביבת העבודה. ניתן להשתמש בה לניהול פגישות עם משתתפים מרוחקים שיכולים להצטרף מחדר אחר, משולחן העבודה שלהם, או מהמכשיר הנייד שלהם. 

בין החידושים: 

השימוש ב- Zoom Rooms במצב ״קיוסק מידע״ וחיבור למסך מגע, מאפשר לאורחים ועובדים שמגיעים מחוץ למשרד ליהנות מחוויית כניסה שאינה דורשת לבוא במגע עם פקיד קבלה אנושי. את הבאים מקבל נציג החברה שיושב במיקום מרוחק והוא יכול לכוון את האורח ליעדו בתוך החברה, כשישנה גם אפשרות לאוטומציה מוקלטת מראש של כל תהליך הכניסה והרשאתה.

החל מגירסה 5.5, זום מאפשרת לכל בעל סמארטפון לסנכרנו עם מערכת ה-Zoom Rooms, כך שניתן להיכנס בקלות לכל ישיבה, או פגישה, היישר מהנייד. החיבור מאפשר גם שליטה על כל הבקרים ואמצעי ההפעלה בתוך החדר עצמו. כך כל משתתף – גם מרחוק – יכול לשלוט על חוויית ה׳שהייה׳ בחדר. 

בשילוב מצלמות הממוקמות בחדר הישיבות ניתן לראות מתוך האפליקציה עצמה, כמה אנשים מצויים פיזית בחלל העבודה בזמן אמת – לפני הכניסה לחדר ולוודא שיש עמידה בהנחיות. 

רכיב Neat Sense שמשולב במערכת Neat Bar, וכולל חיישנים מובנים מאפשר לבדוק את איכות האוויר, הלחות, ריכוז CO₂  ואף את כמות הרכיבים האורגניים המזיקים בחלל הפגישה. את הנתונים ניתן גם לראותעל מסך גדול מחוץ לחדר’ כמו גם ממערכת הבקרה של החדר. 

אנשים המצויים בישיבה יכולים לחלוק תכנים שמשתפים המשתתפים על ׳לוח מגע׳ עם אנשים שנמצאים בביתם, באמצעות צ׳אט או מייל ובאמצעות שימוש במחשבי פיסי, מק או מסכי זום ייעודיים, ניתן לצפות בתמלול בזמן אמת של הנאמר בפגישה. 

 

בימים אלה נבחנים בשלב ביטא, חידושים נוספים בתחומי ההפעלה הקולית וכן השימוש באלקסה לטובת כניסה למערכת מרחוק באמצעות פקודה קולית. 

״החידושים בפלטפורמה שלנו תומכים בצרכים של עולם שמתכונן ל׳פתיחה מחדש׳, בין אם מדובר בעסקים, מוסדות חינוך, מתקני בריאות ציבור ומשרדי ממשלה, ששואפים לפעול בצורה בטוחה ואחראית״, אומר עודד גל, סמנכ״ל מוצר בכיר בזום. ״אנשים הם בלבו של כל עסק והשמירה על בריאותם כשהם מקושרים ופרודוקטיביים היא בקדימות עליונה.״ 

במחקר שערכה Boston Consulting Group, בקרב 12 אלף אנשי מקצוע, 60% אמרו שהם רוצים ׳גמישות׳ באשר להיכן ומתי יעבדו. עם החזרה הצפויה לעבודה צריכים המעסיקים והעובדים להתמודד עם מספר דאגות: אנשים שמגיעים חולים לעבודה, חללי עבודה עמוסים מדי ואוורור מתאים. ״חללי העבודה המשרדיים חייבים להשתנות״, אומר קרייג דאר, אנליסט בכיר ב- Wainhouse Research. ״בסקרים שערכנו עלה ש-80% מהעובדים שעבדו מרחוק בתקופת הקורונה אמרו שישמחו להמשיך ולעבוד מרחוק לפחות ב-50% מהזמן כשיכריזו על חזרה למשרדים. אבל, כדי שזה יקרה, העובדים חייבים חללים בריאים ובטוחים שעונים על מודל העבודה ההיברידי ואת זה יכולים לספק פתרונות דוגמת אלה שמציעה זום״. 

סרטון המחשה:

https://youtu.be/zR9k5AYsFpI

אודות זום

Zoom Video Communications, Inc. (NASDAQ: ZM)  מפגישה קבוצות אנשים כדי לבצע יותר דברים בסביבת וידיאו ידידותית למשתמש. פלטפורמת תקשורת הווידאו המאוחדת, האמינה, הקלה בשימוש והחדשנית של החברה, מספקת פגישות וידיאו, קול, סמינרים מקוונים וצ'אט למחשבים נייחים, סמארטפונים, מכשירים ניידים ומערכות חדרי ישיבות. זום עוזר לארגונים ליצור חווית תקשורת מרוממת, עם שילוב יישומים עסקיים מובילים וכלים למפתחים ליצירת זרימת עבודה בהתאמה אישית. זום, שנוסדה בשנת 2011, ממוקמת בסן חוזה, קליפורניה, עם משרדים ברחבי העולם. בקרו ב- zoom.com ועקבו אחרי @zoom_us. 

קרדיט: ״זום״
קרדיט: ״זום״

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here