5 רעיונות למשקה לאירוח קיצי

0
198
5 רעיונות למשקה לאירוח קיצי
קרדיט pexels

מארחים חברים לסוף השבוע הבא או לארוחה ספונטנית באמצע היום? החום הכבד בארץ משאיר אותנו במזגן ומעודד אותנו לשתות הרבה. הכנו עבורכם כמה משקאות שיגוונו את ארוחת הצהריים ויתאימו לאירוח בכל שעה.

תה קר

הידעתם כי ארה"ב היא אחד האזורים היחידים בעולם שבו כמות האנשים ששותה תה קר עולה על אלה שיבקשו תה חם? בניגוד גמור אליה כמובן נמצאת אנגליה בה התה החם הפך להיות מעין טקס קבוע. כאשר אתם מארחים את החברים בבית, הם ישמחו לטעום תה קר שהכנתם מראש בטעמים שונים. תוכלו להכין תה נענע ולשלב אותו עם לימון, להכין תה ירוק ולשתות אותו קר עם תבלינים או ליהנות מתה צמחים טבעי בטעמי פירות שקורר מראש ומוגש עם מספר קוביות קרח. הוסיפו קשית ארוכה ותנו לאורחים שלהם ליהנות מהמשקה הצונן והטעים.

קפיריניה

רוצים לגוון עם מעט אלכוהול? תוכלו להכין לאורחים שלכם קפיריניה ברזילאית אמיתית. איך מכינים? סוחטים לימון ומערבבים אותו עם כפית סוכר. מוסיפים מים קרים ו – 50 מ"ל של קשאסה ומערבבים היטב. חשוב לצנן את המשקה היטב לפני ההגשה. מומלץ להגיש את הקפיריניה בכוסית רחבה עם פרוסת לימון התלויה על שפת הכוס  וניתן לאורחים ללגום את המשקה עם קשית. אם אתם רוצים להפוך את המשקה לסמיך יותר תוכלו לרסק את הלימון לאחר שהוצאתם ממנו את הגרעינים ולשלב במשקה.

משקה לימונענע

לקפיריניה יש גרסה ללא אלכוהול עם טוויסט ישראלי – הלימונענע. סחטו לימון עסיסי והוסיפו לו חופן עלי נענע. הכניסו את כל המרכיבים לבלנדר ואם אפשר הוסיפו גם קרח גרוס. כאשר אתם מגישים את המשקה מומלץ להשתמש בכוסיות ארוכות ובקשית רחבה שתאפשר לחתיכות הפרי לעלות מעלה.

סנגריה קרה

משקה אלכוהולי נוסף מבוסס על הקשר בין פירות ליין וניתן להגיש אותו בגרסה חמה או קרה. כאשר מכינים את הסנגריה הקרה משתמשים ביין לבן, פירות, סוכר וודקה ומערבבים אותם בבלנדר. לאחר מכן, מומלץ לצנן את המשקה על מנת שלא תצטרכו להשתמש ביותר משליש כוס קרח. לפני שמוזגים לכוס המלאה בקרח יש לסנן את הפירות באמצעות מסננת ולהגיש.

לאסי הודי

המשקה האחרון מגיע אלינו מהודו הרחוקה ומתאים לחובבי היוגורט. לאסי הוא שילוב של יוגורט עם מי ורדים שזכה לגרסה מערבית משלו בתוספת פירות. כיצד מכינים אותו? בצורה דומה מאד למילקשייק. הכניסו למערבל פירות לפי בחירתכם כמו: בננות, תמרים או מנגו וערבבו אותם עם יוגורט (אפשר לבחור ביוגורט עזים) זלפו מעט מי ורדים והגישו את המשקה צונן. אפשר להגיש את המשקה עם פרוסת אננס על כוס גבוהה לקישוט.

לסיכום, אם אתם מארחים בקיץ, כל המשקאות הללו יהפכו את צוהרי היום הלוהטים לחוויה נעימה וטעמי המשקאות השונים יכולים לחזק קינוח מתקתק המוגש לשולחן או קערת פירות צבעונית.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here